İmplant Tedavisi Nedir?
Son dönemlerde sıklıkla uygulanan implant tedavisini kısaca anlatmak gerekirse; dokularla biyouyumlu, diş kökünü taklit eden yapay diş kökü titanyum yapıların çene kemiğine yerleştirilmesidir. Diş eksikliği nedeniyle gerek estetik, gerekse fonksiyon kaybı yaşayan hastaların öncelikli tercihi olan vidalı dişler, titanyum denilen doku dostu bir materyalden üretilmektedir.
Hastaların sistemik sağlık durumlarının değerlendirilmesi, ağız içi muayenesinin dikkatle yapılıp, gerekli radyografik kontrollerin ve ölçümlerin yapılmasının ardından hastanın tedaviye uygun olup olmadığına karar verilir. Başarılı bir implant operasyonunun gerçekleşmesi için implantın uygulanacağı bölgenin kemik yapısının olması ve diş etlerinin de oldukça sağlıklı olması gerekir. Bu şartların olmadığı durumlarda ek kemik uygulaması yapılabilir ve daha sonrasında implant uygulamasına başlanır.
Avantajları Nelerdir?
İnsanların belirli nedenlerden dolayı kaybettikleri dişlere implant operasyonu sayesinde neredeyse aynı özellikte dişlere sahip olmaktadır. Kaybetmiş olduğunuz dişlerinizin yerine uygulanan implant yöntemi ile çok iyi sonuçlar alabilirsiniz. İmplant dişleri, çok uzun seneler boyunca güvenle ve problemsiz bir şekilde kullanmanız mümkün. Tüm bu avantajların elde edilebilmesi için implant yöntemi çok uygun şartlarda yapılmalı. İmplant yöntemiyle kavuştuğunuz dişlere, sahip olduğunuz kendi dişleriniz gibi bakım yapmalısınız. Normalde dişin çekildiği yerdeki kemikte bir süre sonra erime başlar. Diş çekiminden sonra fazla vakit kaybetmeden yapılan implant ile kemik erimesi ciddi miktarda azalacak ve belli bir süre sonra da tamamen duracaktır. Görüldüğü üzere implant sayesinde kemiğinizin erimesi de duracaktır.
Bir nevi diş kökünü taklit eden bu titanyum vidalar, bileşenlerinde yer alan titanyum sayesinde vücudumuzla ve çene kemiğimizle tam olarak uyum sağlarlar. Diş kökünü birebir taklit ettiklerinden de kuron, köprü ve total vb. protez diş çeşitlerine nazaran tedaviden daha konforlu ve sağlıklı bir sonuç alınmasını sağlarlar.
Tek bir diş kaybedildiğinde maalesef ki kaybedilen dişin yanındaki dişler de bu durumdan etkilenir ve kaybedilen dişin yerine doğru hareket etmeye başlarlar. Özellikle bu durum ağzın yan ve arka tarafındaki diş kayıplarında daha yoğun bir şekilde görülür. Aynı şekilde alt ve üst dişler de çiğneme işleminin gerçekleşebilmesi adına birbirlerine ihtiyaç duyarlar. Dişlerden biri kaybedildiğinde ise karşıt bölgedeki diş, kaybedilen dişe doğru uzar. Örneğin alt dişlerden biri kaybedildiğinde aynı bölgedeki üst diş, alt dişe doğru hareket eder.
Bu kayma hareketleri ise pek çok sorunu beraberinde getirir. Dişlerde ki hareketlenmeler, dişlerin yukarı aşağı eğimlerinde sapmalara neden olur. Yani alt ve üst dişlerin birbirlerine konumları ve açıları da değişir.
Implant Gülüş Kurtarır
Acil Diş Tedavisi
+90 212 524 34 54